Midas Fall - Cold Waves Divide Us (08-03-2024) - Postrock/Progrock

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 16:03

Betoverend en onontkoombaar, het Britse ensemble Midas Fall heeft de muzikale grenzen opnieuw gedefinieerd met hun nieuwste album, Cold Waved Divide Us, een meesterstuk net vers uitgebracht. Met dit album, geworteld in de progressieve postrock traditie, voert de band de luisteraar mee op een auditieve ontdekkingsreis vol onvoorspelbare wendingen.

De inleidende compositie, In the Morning We'll Be Someone Else, dient als een perfecte introductie tot het sonische landschap van het album, waarbij robuuste vocale harmonieën de boventoon voeren. De muzikale expressie wordt verder verrijkt in het tweede nummer I am Wrong, dat culmineert in een fraaie apotheose.

Salt, een toonbeeld van ingetogenheid, benut de menselijke stem als een intrigerend instrument, geleidelijk opbouwend tot een sonische explosie, een karakteristiek element van de postrock esthetiek. In schril contrast hiermee staat This Avalanche, de ballade van het album, die de harten van de luisteraars beroert met zijn lyrische tederheid.

Vervolgens onthult Point of Diminishing Return zich bijna geheel als een instrumentaal narratief, gedragen door melodieën die de ziel strelen en tot meditatie aanzetten. In het nummer Monsters wordt de diepte van de progrock verkend.

De hemelse zang in Atrophy omhult de luisteraar in een serene omhelzing, en behoud dit vreedzame aura tot de laatste noot. Terwijl het titelnummer, Cold Waved Divide Us, zich moeilijk laat klasseren binnen strikte muzikale categorieën, biedt het een unieke ervaring die buiten de gebaande paden treedt.

De voorlaatste track, Little Wooden Boxes, presenteert zich als een melodische progrock compositie, eindigend met een onheilspellend slot dat de ziel raakt. Het slotakkoord, Mute, manifesteert zich als mijn persoonlijke favoriet; een ode aan prachtige melodieën verweven met ruwe, gruizige gitaarklanken die het album tot een bevredigend slot brengen.

Cold Waved Divide Us is niet slechts een album; het is een epische saga, verpakt in muziek, die de grenzen van de progressieve postrock uitdaagt en de luisteraar uitnodigt tot een diepe introspectie. Midas Fall heeft wederom een meesterwerk afgeleverd!

Waardering: 8

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.